Verspilling te lijf met een combinatie van innovatie en besparen.

Uw MKBverspillingsadviseur

Waarom is de ene ondernemer succesvoller dan de andere?

Het opstellen en doorgronden van businessplannen, maar ook rendements-vraagstukken liggen in vakgebieden die momenteel erg actueel zijn. Juist zij kunnen het verschil maken! Waarom is de ene ondernemer succesvoller dan de andere? Waarom maakt het ene bedrijf wél winst en heeft het andere bedrijf de grootste moeite om het hoofd boven water te houden? Dat heeft niet alleen met visie en een goed product te maken. Het gaat ook om doorzettingsvermogen, durf en bijvoorbeeld het om je heen verzamelen van goed en gemotiveerd personeel. Kortom: er komt heel veel bij kijken wil je juist in deze tijd succesvol worden, zijn en blijven!

Vakgebied van accountant is in beweging

Mijn vakgebied is enorm in beweging en ongetwijfeld geldt hetzelfde voor de branche waarin u onderneemt. Ik zal u een kijkje in mijn keuken geven. Traditionele werkzaamheden (zoals het samenstellen van de jaarrekening) verdwijnen en accountants moeten gaan beschikken over nieuwe competenties. ‘De accountant’ transformeert steeds meer naar een organisatieadviseur met een sterke cijfermatige en fiscale achtergrond. Een goede accountant ziet deze veranderingen aankomen, anticipeert erop en maakt zich die competenties eigen. Persoonlijk ervaar ik deze ontwikkeling als een mooie verbreding van mijn vakgebied.

Verspilling: een hot item

Verspilling is zo’n toevoeging aan ons vakgebied. Het is een hot item waar elk zichzelf respecterend bedrijf aandacht aan besteed. Wist u, dat van alles wat we toevoegen aan een product of dienst zo’n 60-95% verspilling is? Van deze verspilling is 35% onoverkomelijk , maar 60% zou in een optimale organisatie niet nodig zijn. Tenminste, als je de zuivere klantvraag in het achterhoofd houdt. Op mijn vakgebied richt ik me onder andere op verspilling in het MKB. Vandaag de dag is elke euro een euro, en deze is snel verdiend door net even anders te kijken naar alles wat zich in uw organisatie afspeelt.

Combineren met innovatie en besparen

De traditionele werkzaamheden van de accountant combineer ik met de trefwoorden ’innovatie‘ en ‘besparen’. Op welke wijze kan ik bewerkstelligen dat mijn dienstverlening er voor zorgt dat u zorgeloos kunt blijven ondernemen? Hoe zorg ik ervoor dat u zeker weet dat de basis goed is geregeld en vooral goed is gedelegeerd? Ik stel mijzelf continu de vraag: “Wat is mijn toegevoegde waarde voor uw organisatie en voor u als ondernemer? Hoe kan ik u blijven verrassen?”

MKB-Verspilling_CT_ondernemer-04
Méér informatie tegen lagere kosten

In de afgelopen jaren heb ik mij o.a. gespecialiseerd in het standaardiseren en automatiseren van financiële administraties. Ik maak een analyse van uw (latente) behoeften en stuur vooral op - voor u - belangrijke financiële prestatie-indicatoren. Wat betekent dat voor u? U krijgt méér informatie tegen lagere kosten en vaste tarieven met een hogere kwaliteitsstandaard! Vanuit interesse en mijn achtergrond heb ik de afgelopen jaren veel affiniteit ontwikkeld met de bouw-, de verzekerings- en de detailhandelsbranche.

MKB-Verspilling_grafiek-bord-negatief

Bewustwordingsproces bewerkstelligen

Met deze website wil ik een bewustwordingsproces bewerkstelligen. Met als oogmerk dat u als ondernemer een (nóg) kritischer houding gaat aannemen ten aanzien van veel processen binnen uw organisatie, maar ook ten aanzien van ogenschijnlijk vaststaande feiten. Het zal u verbazen hoeveel u kunt besparen. Hoe u kunt voorkomen dat u teveel uitgeeft. Ik kan mijn uitgebreide professionele netwerk inzetten, als het gaat om specifieke onderwerpen waar extra expertise wordt verlangd van andere specialisten. Door intensief met hen samen te werken bieden wij u enorm veel meerwaarde. Uitgangspunt daarbij is altijd, dat u zelf de regie houdt.

uw MKBverspillingsadviseur

" Van financieel auteur naar  financieel regisseur: Klanten (ver)binden door adviseren, automatiseren en optimaliseren"

De MKBVerspillingscheck

Wilt u onnodige verspilling tegengaan binnen uw organisatie? Verdiept u zich dan eens in de onderwerpen op deze site en doe de MKBverspillingscheck.

Ik begeleid u graag én deskundig in uw (strategisch) besparingstraject. Zo kan ik  op een laagdrempelige manier bijdragen aan van toegevoegde waarde zijn voor uw organisatie.