Goede investeringen in IT leveren uw onderneming echt profijt op.

Uw uitdaging - Automatisering

Automatisering (IT)

Het gezegde De kosten gaan voor de baten uit is zeer zeker van toepassing op het terrein van automatisering, maar deze investeringen leveren u vervolgens dan ook echt profijt op!

Gebruik de juiste software

‘Software is eating the World’, zegt Marc Andreessen (medeoprichter Netscape en investeerder Groupon en LinkedIn),  en als u niet meegaat in die stelling, zult u zelf opgeslokt worden door de concurrentie om u heen. Niet alleen omdat gebruik van de juiste software in sommige branches het verschil kan maken. Door met de juiste software te werken, maakt u ook tijd vrij om die dingen te doen, die juist in uw branche van wezenlijk belang zijn om het verschil te maken.

Goed benutten van talent

In hoeverre moet u, wilt u en kunt u zichzelf vrijmaken voor de echt belangrijke zaken binnen uw onderneming? Vaak zie je dat talenten niet goed worden benut.

Waarschijnlijk benut u als eigenaar ook uw eigen talenten niet optimaal. Waarom niet? Omdat u teveel tijd besteedt aan het vergaren en analyseren van informatie die via omwegen wordt verkregen en/of naar uw mening niet gedelegeerd kan worden.

MKBVerspilling_CT_uitdaging_automatisering
Besparen met goede IT

Overigens zijn met kleine aanpassingen in de bestaande IT (automatisering) ook besparingen te realiseren, die u meer tijd maar ook meer stuurinformatie opleveren. U kunt er met IT-oplossingen ook voor zorgen dat de houdbaarheid van uw personeel op peil blijft en er een verschuiving plaatsvindt van werkzaamheden en verantwoordelijkheden naar de juiste personen.

Dit is zeker het geval bij organisaties van kleinere omvang, waar van oudsher de werkzaamheden vast zijn verdeeld en er heel veel ‘vanzelfsprekendheden’ in zijn geslopen. Ook de IT is een afgeleide van het strategisch plan en een goede inrichting van de IT levert een groot aantal voordelen op.

MKB-Verspilling_CT_ondernemer-01

Voordelen goede inrichting van IT

  • verhoging van de productiviteit
  • ontwikkeling van talenten
  • herverdeling van taken en verantwoordelijkheden
  • up-to-date personeelsbestand
  • gemotiveerd en betrokken personeel
  • kostenbesparingen
  • meer en sneller inzicht in kritische prestatie indicatoren (Kpi’s)

uw MKBverspillingsadviseur

" Van financieel auteur naar  financieel regisseur: Klanten (ver)binden door adviseren, automatiseren en optimaliseren"

De MKBVerspillingscheck

Wilt u weten of de IT binnen uw organisatie beter kan? Bent u nieuwsgierig of u wel alle mogelijkheden benut met uw bestaande automatisering? Wellicht kan de MKBverspillingscheck u op weg helpen naar een uitgebalanceerd en geïntegreerd IT-systeem.

Het is een kleine investering in tijd maar een goed automatiseringssysteem kan u veel tijdwinst opleveren.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Stuur een email naar weg@mkbverspilling.nl of kijk bij contact.