Het geheel moet worden geoptimaliseerd, in plaats van alle delen afzonderlijk

Uw uitdaging - Inkoop en logistiek

Inkoop en logistiek

Een compacte definitie van logistiek is: ‘De juiste dingen, op de juiste tijd, op de juiste plaats krijgen, in de juiste hoeveelheden en tegen minimale kosten.’

Logistiek en SCM

Er is een sterke relatie tussen logistiek en het begrip Supply Chain Management (SCM).

Met SCM bedoelen we het management dat is gericht op het beheersen en optimaliseren van de goederen-, informatie- en geldstromen binnen en tussen de opeenvolgende schakels in de keten in een bedrijfskolom. Van leveranciers tot aan de klant.

MKBVerspilling_CT_uitdaging_inkoop-logistiek
Niet de delen, maar het geheel

We spreken niet alleen van Supply Chain Management als het gaat om het managen van de gehele keten. Er is ook sprake van SCM als een organisatie probeert samen te werken met zijn toeleveranciers en zijn klanten. Daarbij dient het uitgangspunt te zijn dat het geheel moet worden geoptimaliseerd, in plaats van alle delen afzonderlijk.

MKB-Verspilling_kartonnen-doos

Stel uzelf de volgende vragen:

Heeft u inzicht in uw logistieke proces? Is iedereen betrokken bij het (interne) logistieke proces? Kan de communicatie in uw logistieke processen beter? wellicht kan de verspillingschecker u op weg helpen naar de juiste inkoopstrategie en een efficiënt logistiek proces.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Stuur een email naar weg@mkbverspilling.nl of kijk bij contact.

uw MKBverspillingsadviseur

" Van financieel auteur naar  financieel regisseur: Klanten (ver)binden door adviseren, automatiseren en optimaliseren"