Juridische structuur

Uw uitdaging – Juridische structuur

Juridische (bedrijfs)structuur

Het nut van een juiste bedrijfsstructuur is van belang voor de goede werking van een organisatie in zowel juridische, fiscale als organisatorische zin. Het 7-S-model van McKinsey is een goed voorbeeld van hoe je tot een succesvolle organisatie komt.

foot

Ken uw mogelijkheden en risico’s

Waar het mij hier vooral om gaat is, of er voldoende aandacht is voor de fiscale mogelijkheden en de juridische risico’s waar u als ondernemer continu mee in aanraking komt. Zijn de huidige activiteiten aanleiding om de bestaande juridische structuur te heroverwegen? Waarom heeft u voor een besloten vennootschap gekozen? En is dat nog steeds de juiste beslissing? Heeft u jaarlijks een evaluatie met uw adviseur over de huidige organisatiestructuur en uw wensen voor de toekomst? Wegen de instandhoudingkosten van de structuur op tegen het risico wat u loopt?

Wat als u of uw compagnon overlijdt?

Een belangrijk onderwerp wat vaak wordt vergeten is opvolging. Wat gebeurt er na uw overlijden of na het overlijden van uw compagnon? Heeft u de juridische gevolgen hiervan voor uw organisatie goed in beeld? Heeft u (anticiperend daarop) de juiste voorzorgsmaatregelen genomen? Als u aandacht besteed aan dit onderwerp, vergeet dan vooral ook niet een link te leggen met uw privésituatie, omdat privé en zakelijk daar raakvlakken hebben.

Heeft u voldoende grip?

Heeft u niet voldoende grip op de gevolgen van een verkeerde bedrijfsstructuur? Laat u fiscale mogelijkheden onbenut en loopt u privé teveel risico? Heeft u geen idee of uw huidige structuur de meest optimale is? Wellicht kan de MKBverspillingscheck u op weg helpen naar een goede risico inventarisatie en adequate actie!

Het is een kleine investering in tijd maar  het kan u bevrijden van latente risico’s en fiscale voordelen opleveren!

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Stuur een email naar weg@mkbverspilling.nl of kijk bij contact.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.